f Traineeships | Technalion

Traineeships

Moeite met het vinden van een ervaren software ontwikkelaar? Overweeg dan eens de inzet van een trainee middels Technalion. Wij hebben jarenlange ervaring met het inzetten van trainees, die uiteindelijk bij u in vaste dienst komen. Hieronder hebben we uiteengezet hoe ons traject in de praktijk eruit ziet:

  1. Wij werven kandidaten die passen in het door u aangegeven profiel, voor wat betreft vooropleiding en persoonlijke vaardigheden
  2. Onderdeel van onze procedure zijn HBO/WO capaciteitentesten, waarmee we het vermogen testen of de kandidaat zich snel nieuwe stof eigen kan maken en kan toepassen in de praktijk. Op deze wijze kunnen wij u van kandidaten voorzien die over het juiste niveau beschikken om te kunnen slagen in hun rol en functie.
  3. Bij gebleken geschiktheid voert u één of meerdere gesprekken met de kandidaat
  4. Bij een positieve uitkomst treedt de kandidaat in tijdelijke dienst bij Technalion BV. Vervolgens volgt de kandidaat op onze kosten en onder onze begeleiding het gezamenlijk opgestelde persoonlijke opleidingstraject. Dit kan gericht zijn op software development, software testen, informatie-analyse, functioneel beheer of (technisch) applicatiebeheer.
  5. Aansluitend en bij het met succes afronden van de trainingen, start de medewerker binnen uw organisatie.
  6. De medewerker werkt een vooraf overeengekomen periode van 1800 inzeturen. Tijdens deze periode kunnen nog aanvullende trainingen van toepassing zijn, afhankelijk van het te volgen opleidingstraject.
  7. Gedurende de inzetperiode komt onze zeer ervaren fieldmanager regelmatig op werkbezoek, om bij te dragen aan een vlekkeloze inzet en ontwikkeling van de medewerker binnen de afdeling.
  8. Aansluitend aan de inhuurperiode, treedt de optie in werking om de medewerker zonder bijkomende kosten in vaste dienst te laten treden bij uw organisatie.

Cruciale succesfactoren zijn: juiste kandidaat met juiste skills (selecteren wij op), juiste intelligentie (testen), goed opleidingstraject (regelen en begeleiden wij), goede begeleiding van medewerker, medewerker heeft focus op lange termijn dienstverband bij een vaste werkgever, dus geen detachering of consultancy (selecteren wij op en bespreken wij uitvoerig met kandidaat), medewerker woont niet te ver weg (selecteren wij op).

Wij vertellen u graag in een persoonlijk gesprek wat de mogelijkheden zijn. Klik hier voor het maken van een vrijblijvende afspraak.