menu

Executive search

Het invullen van de meest prominente functies in je bedrijf laat je niet van het toeval afhangen. Je bent immers op zoek naar de beste kandidaat voor de rol en de kans dat deze persoon zelf contact opneemt is erg klein. De echte top talenten hebben namelijk de luxe positie verworven dat zij niet zelf op zoek hoeven te gaan naar een nieuwe uitdaging; de uitdaging meldt zich bij hen. Met executive search gaan wij actief op zoek om dit soort kandidaten te vinden, te enthousiasmeren over de openstaande functie en te begeleiden in het onderhandelingsproces. Deze methode is daarom uitermate geschikt voor het vinden van kandidaten voor moeilijk in te vullen en hooggeplaatste posities. 

Executive search is een dienst die meer tijd en energie kost dan traditionele werving en selectie. In een opdracht waar executive search voor wordt ingezet gaan we namelijk niet alleen actief op zoek naar kandidaten maar hebben we ook een beter beeld nodig van de functie en het bedrijf. Dit betekent allereerst dat er een grondiger onderzoek wordt uitgevoerd in het voorstadia van de zoekopdracht. Om de juiste match te vinden is het namelijk belangrijk om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de functie-eisen en verwachtingen als het bijvoorbeeld gaat om o.a. ervaring en karaktereigenschappen. Vervolgens gaan wij actief op zoek om de juiste persoon bij het spreekwoordelijke plaatje te vinden. Doordat deze mensen vaak niet op zoek zijn naar een baan staan zij niet ingeschreven bij werving en selectiebureau’s en zijn zij ook niet vindbaar op verzamelpagina’s waar cv’s worden aangeboden zoals jobbird, indeed, nationale vacaturebank of monsterboard. We zullen daarom buiten de traditionele paden op zoek moeten gaan om in contact te komen met jouw nieuwe werknemer. Dit vergt vaak veel inspanning maar wanneer we jullie aan elkaar mogen voorstellen, en de match is gemaakt, dan hebben wij hetgeen bereikt wat ons beroep zo mooi maakt. 

Executive search bij Technalion houdt in:

  • Grondige analyse van de eisen en verwachtingen 
  • Opstellen functieprofiel
  • Opstellen wervende vacature
  • Actief op zoek naar geschikte kandidaten
  • Referenties controleren en online screenen
  • Informeren over mogelijkheden m.b.t. assessments
  • Sollicitatierondes uitvoeren/bijwonen
  • Advies uitbrengen over de geschiktheid van een kandidaat

Meer weten over de voordelen van executive search of onze methode? Neem dan contact op met een van onze consultants om een vrijblijvend gesprek te plannen.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial