menu

Traineeship Softwareontwikkelaar

Traineeship Softwareontwikkelaar

 Als pas afgestudeerde young professional lijkt het in deze tijden misschien moeilijk om een passende baan te vinden. Laat staan een baan waarbij er flink geïnvesteerd wordt in jouw persoonlijke ontwikkeling en kennis. Toch is het mogelijk met ons traineeship softwareontwikkelaar! Als jij ervan houdt om met complexe vraagstukken aan de slag te gaan en onder begeleiding van een senior softwareontwikkelaar mee te helpen met het bouwen van websites, webtoepassingen en softwarepakketten, dan is ons traineeship misschien wel wat voor jou!  

 Software: razendsnelle ontwikkelingen

Software is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze maatschappij. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Denk bijvoorbeeld aan alle apps die op de markt komen. Of aan de opkomst van software in de cloud. En wat te denken van alle ontwikkelingen rondom social media… Innovaties zijn er continu en er is een grote behoefte aan professionals die hun bijdrage leveren.  Het toekomstperspectief van een softwareontwikkelaar is dan ook zeer goed. Er zal altijd behoefte bestaan aan mensen die in staat zijn om functionele en efficiënte software te creëren. Hierbij is communicatie en interactie met je teamgenoten essentieel en zul je merken dat het vak van softwareontwikkelaar niets meer te maken heeft met het traditionele beeld van de nerd die in een donker hoekje softwareregels zit te typen. Binnen dit uitdagende speelveld bestaan jouw werkzaamheden onder andere uit de volgende taken:

  • Requirementanalyse: het in kaart brengen van de gebruikerswensen
  • Functioneel ontwerp: de gebruikerswensen omzetten in een ontwerp met functionele specificaties
  • Technisch ontwerp:  het functionele ontwerp omzetten in technische specificaties
  • Bouwen van software: het uitvoeren / programmeren vanuit het technische ontwerp
  • Testen van software: het testen op bugs en werking
  • Applicatiebeheer: als de software in productie is genomen, hou je de software up-to-date
  • Projectmanagement: leiding geven aan software-ontwikkeltrajecten

Opleiding tot softwareontwikkelaar

Tijdens een opleiding van zo’n twee maanden krijg je de basisbeginselen van softwareontwikkeling onder de knie. Naast een theoretisch kader, krijg je de mogelijkheid om je programmeervaardigheden door middel van praktijkopdrachten te ontwikkelen. Na deze twee maanden ga je aan de slag bij een organisatie bij jou in de buurt. Je wordt “on the job” intensief begeleid door een vakvolwassen collega en bovendien zul je op regelmatige basis terugkomdagen hebben bij het opleidingscentrum. Voor wat betreft je persoonlijke competentieontwikkeling, word je ondersteund door jouw fieldmanager bij Technalion.

Wie zoeken we?

We zoeken young professionals met een afgeronde technische HBO- of universitaire opleiding. Je beschikt over goede analytische vaardigheden en je hebt affiniteit met ICT. Uiteraard ben je communicatief, enthousiast en ga je uitdagingen niet uit de weg. Je bent een creatieve teamspeler met een hoog oplossend vermogen.

Herken je jezelf in dit profiel? Dan komen we graag met je in contact. Meld je nu aan via deze link.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial