f Traineeship young test professional | Technalion

Traineeship young test professional

Technalion heeft een nieuw traineeship opgezet: The Young Test Professional.

Traditioneel gezien is een software tester iemand die handmatig op basis van functionele aspecten gaat bepalen of software aan de minimale vereisten voldoet.

Echter, in de huidige IT markt is er met de komst van methodes als Agile & DevOpps én tools voor testautomatisering, behoefte aan een nieuwe generatie software testers. Belangrijke competenties voor deze testers zijn communicatieve vaardigheden, teamplayer zijn en kennis hebben van geautomatiseerd testen. De tester van de toekomst leunt op de techniek, en presteert vanuit gevoel en inzicht. Steeds meer zal de tester een brug slaan tussen de IT en de business.

In het licht van deze ontwikkelingen, is er een enorme vraag naar medewerkers die kennis hebben van deze nieuwe manier van testen. Om in die behoefte te voorzien zoekt Technalion enthousiaste HBO / WO bèta afgestudeerde Young Professionals, die zich willen verdiepen in dit uitdagende vakgebied. We zoeken mensen die zich herkennen in het volgende profiel:

·        – Afgeronde HBO / WO bèta studie

·        – Kwaliteitsgericht

·        – Wil graag samenwerken

·        – Initiatiefrijk

·         –Positief kritisch

·        – Communicatief vaardig

·        – Analytisch vermogen

·         –Leergierig

·       –  Klantgericht

Inhoud traineeship

Ons traineeship start met een basisopleiding van 4 weken, waarbij de volgende aspecten aan bod komen:

       Testen, testen en testen

       Tmap ©  kennis, ISTQB foundation certificaat, Geautomatiseerd testen, Inleiding performancetesten, Inleiding Securitytesten, Test coördinatie

       Projectenmethodes

       Agile, Waterval, Tmap ©, Scrummaster certificaat

       IT

       Inleiding systeemontwerp, infrastructuur, programmeren en databases

       Communicatieve vaardigheden

       Presentatievaardigheden, vergadertechnieken, modereren groepsessie, standup meetings

       Branche kennis

Na deze basisopleiding ga je gedurende een jaar aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. We zoeken een opdrachtgever die goed bij je past, in een branche die je aanspreekt. Tijdens dit jaar word je intensief begeleid en staan er twee terugkomweken ingeroosterd. Tevens zul je onderdeel gaan uitmaken van intervisiesessies en lid worden van een testcommunity.